„Три дни яли пили и се веселили и живяли щастливо до края на дните си!”
Това го има само в приказките.

Аз откакто съм се оженил само три дни съм бил щастлив и както е тръгнало, ще пия до края на дните си.
За това не разказвам приказки на детето. Искам да го подготвя за действителността. За живия живот. Ше му разкажа, че принц целунал жаба и тя се превърнала в принцеса, и после аз ше съм виновен, че се оженил…. за крокодил.

И как така ще си намериш принцеса, която спи сто години и ще я целунеш?!?
Представете си какъв дъх има човек, който сто години е спал.
Освен това има едно железно правило, жена като спи, никога не се буди. Моята само леко я побутвам да не хърка, че съседите много тропат по парното. Омръзнало ми е да им обяснявам, че имам малко работа с флекса… в три часа посред нощ.

Запомнете, приказките сеят само заблуди.

Да вземем, например приказката за принцесата и граховото зърно. Принцесата е заклеймена е като отрицателен герой, само защото не търпяла грахово зърно в кревата си. Какво лошо има в това? Ако някой може да търпи, що не си сипе кило руска салата в кревата и айде лека нощ.

И какво искат да кажат с приказката: Който не работи, не трябва да яде? Тъща ми като не е пипнала работа откакто се е пенсионирала, трябва ли да я оставя да умре от глад?!?! Тия мухоморки да не съм ги брал за тоя дет духа.

Една пък се омъжила за принц само защото и станала някаква си пантофка. И какво са виновни сестрите и, че имат едри ходила. И на какво ще възпитаме децата с тази приказка? Големи цици може, а четиридесет и седми номер обувки не може?

В много популярна приказка, един щурец за малко не пукнал от глад през зимата само защото не събирал жито, а веселил работническата класа. Трябва ли да лишим от пенсия Кирил Маричков само защото не е комбайнер.

А осъзнавате ли на какво учим децата с приказката за червената шапчица? Майка пуска детето си в гората.... само по шапка…. После Владо Кузов бил виновен.
„Що са ти големи ушите, що са ти големи очите, що са ти големи зъбите…..”

Ееееееееее. Не може всички баби да са като Лили Иванова. Ловеца като видял на какво прилича бабата предпочел да я гръмне вместо да си легне с нея. Чак после бил разбрал, че не било баба а вълк. И се почва едно кормене….. Само трапанация не са му направили на горкия вълк. Това не са единствените страдания на горкия вълк. Три неблагодарни свини го сварили на шкембе чорба, само защото вълкът упражнил стриктно строителен контрол и премахнал незаконните им постройки. На такива приказки трябва да се сложи…. червена точка.
Склонен съм да се съглася, че бързата работа срам за майстора.

Три минути удоволствие, цял живот ми пият кръвчицата.
Аз за това не приспивам детето с приказки.

Двеста грама ракия вършат по-добра работа.

Написано за „Царете на Комедията“ 2009г.

Новини

    Leave a Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *